Здравните власти представят новия Национален оперативен план за справяне с COVID-19.

...
Здравните власти представят новия Национален оперативен план за справяне с COVID-19.
Коментари Харесай

Представят Националния оперативен план за справяне с COVID-19

Здравните управляващи показват новия Национален оперативен проект за справяне с COVID-19. Очаква се да стане ясно дали ще се постановат по-строги ограничения за ограничение на болестта и какви ще бъдат те.

Министър-председателят Кирил Петков открива събитието в Министерския съвет посредством видеоконферентна връзка. На конференцията участват министрите на здравеопазването и на образованието Асена Сербезова и Николай Денков.

„ Към този миг към момента нищо няма да затваряме. Но страната ни е на прага на новата Коронавирус вълна и по тази причина взехме решение да представим проекта още през днешния ден ", сподели при започване на конференцията министър-председателят.

Той изясни, че съгласно новия проект България е условно разграничена на 6 клъсера от области, в които обстановката с ковид ще се следи поотделно. Ако се постанова, спомагателни ограничения ще бъдат въвеждани там, където се постанова. Според премиера това ще подсигурява, че бизнесът, както и родителите, да вземем за пример, ще могат да възнамеряват времето си за най-малко няколко дни напред.

Петков показа и 10 ограничения, свързани с поддръжка. Това са „ 60 на 40 ”, Проект „ Патронажна грижа+ ”, Проект „ Запази ме ”, Оперативна стратегия за храни или главно материално подкрепяне, Фонд на фондовете Програма „ Възстановяване ”, през ББР стратегия „ Възстановяване ”, през ББР стратегия „ Подкрепа на туризма ”, 9% Данък добавена стойност за компаниите в туризма и ресторантьорския бизнес, спомагателни насърчителни схеми в областта на туризма. Петков показа и нова, десета мярка. „ Тя се отнася единствено за изцяло затворени микро- и дребни предприятия. В нея ще ма 20 % безплатна помощ от средните  чисти доходи от 2021 година в размер до 100 000 лева Ако вашият бизнес е затворен болести стадий 4,  страната ще подкрепи за затворените дни ”, изясни той.

Очаквайте детайлности!

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР